Sverigedemokrat överfallen i Hjällbo

Det hände i torsdags i en uppgörelse i Hjällbo där 10 män överföll och knivskar en man i Hjällbo. Den knivskurne mannen, som fick föras till sjukhus, visade sig ha varit en av sverigedemokraternas kandidater till fullmäktige i Göteborg. Polisen verkar dock inte misstänka något politiskt motiv bakom händelsen. Det hela verkar alltså vara ytterligare en av många uppgörelser bland gangsters och kriminella i Göteborg. Men samtidigt har polisen inte tittat så djupt på fallet ännu och det finns enligt GP förkommer uppgifter om att mannen har blivit hotad vid ett besök i valstugorna vid Kungsportsplatsen.

Om det är en vanlig uppgörelse mellan kriminella så är det en allvarlig händesle och om det är ett politiskt motiverat överfall så är det än allvarligare. Ett utbrett politiskt våld är i förlängningen ett hot mot en fungerande demokrati öht. Sverigedemokraterna (SD) skulle också kunna vara det om det utvecklades i en än mer fascistisk riktning och komemr att bli det om de växer ytterligare. En fara för demokratin alltså. Men i nuläget är SD ingen direkt fara mot demokratin, även om det är det i grunden odemokratiskt parti.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Mats C

  SD:aren heter Issa Issa och är kristen syrian.

  Av hans berättelse att döma, var det ett väl planerat poltiskt mordförsök.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7846439.ab

  • Anders_S

   Mats C: Jag vet att han är syrian. Jag tror inte för ett ögonblick att det är politiskt. Men gränserna mellan vad som är gangsteruppgörelser, familjeuppgörelser och annat är mycket suddiga i en del av göteborgs gangstergängsinfekterade förorter.