22-åringen häktad

Den 22-åring som suttit anhållen som misstänkt för mordet på Elin Krantz i Länsmansgården har idag häktats för att på sannolika skäl vara misstänkt för mord. Den unge mannen som har familj har tidigare varit straffad i USA för mindre brott. Han invandrade därifrån för ungefär ett år sen och har eventuellt en eller två föräldrar med ursprung i Etiopien (dvs troligen kristna). Eftersom han hade levt i USA en tid (hela livet?) och alltså var US-amerikan var det inga problem för honom att invandra till Sverige genom giftermål. Riktig så enkelt är det oftast inte för människor från andra delar av världen.

Samtidigt som vi konstaterar att mordet på Elin Krantz är djupt tragiskt så är verkligheten sådan att de flesta kvinnor som mördas, blir mördade av närstående (pojkvänner, fäder, män, vänner) och att den typ av mord som detta tycks röra sig om är mycket ovanligt. Ja, i själva verket är mord mycket ovanligt i Sverige och dessutom minskar antalet sen några år tillbaka.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Torberg

  Njae. Inte ”troligen kristna”…Jag vet inte om det är viktigt, men ca halva Etiopiens befolkning är muslimsk. Har jag fått veta av Etiopienkännare.

  • Anders_S

   Torberg: Namnet verkar kristet (Yohannes är ett av namnen på personen) och de flesta etiopier som finns utomlands är amhara, dvs från det folk som är kristna. Jag vet att alla andra folk i Etiopien i princip är muslimer.

 • Maria

  Du skriver citat:
  ”Samtidigt som vi konstaterar att mordet på Elin Krantz är djupt tragiskt så är verkligheten sådan att de flesta kvinnor som mördas, blir mördade av närstående (pojkvänner, fäder, män, vänner”.
  Och?? Tragedin är ju ändå ett faktum, så jag förstår inte; hjälper det Elins föräldrar eller anhöriga, är det någon tröst för någon annan eller vad vill du ha sagt? Tror du folk känner sig trygga med dessa dina tankar,visserligen statistiskt sett korrekt, men det är ju lika illa om det är en ”närstående”, det gör ju inte saken mindre komplicerad och kan inte betraktas som mindre brott för det !
  Sedan: VAD vill du ha sagt med att han citat: ”ursprung i Etiopien (dvs troligen kristna)”. Innebär det att man skulle kunna skriva likadant om det är muslim eller jude eller buddhist eller katolik eller vad??

  • Anders_S

   Maria: Svar på ditt sista stycke. Du avslösjar sjlv genom atts kriva som du gör att jag uppnått syftet med atts kriav så. Dvs att ni faktiskt ska tänka på honom som en person och inte an namnlös invandrad svart muslim (som han ju inte ens är). Jag får er helt enkelt att tänka. Vilket är mitt syfte med den meningen.

   Sedan skriver jag inet för att folk ska känne sig tryggare. jags kriver för att om man vet hur det verkligen är så kan man vidta de rätta åtgärderna. Dvs bygga mer så att hållplatserna känns tryggare, ge mer pengar till förskola, skola, fritidsverksamhet osv. Det är endast genom social åtgärder brottsloghet kan minskas, inte genom hårda tag eller hämnd. Det skulle knappast ah hjälpt i detta fall specifikt, men mer generellt.

 • Pingback: Idag gillar vi Malmöbor GAIS « Röda Berget()