Öppnare Ikea?

Ikea har för första gången någonsin publicerat sitt resultat och sin omsättning. Det hemlighetsfulla bolaget Ingka Holding, moderbolaget i Ikea-koncernen, som är registrerat i Nederländerna och som ägs av en stiftelse har tidigare låtit bli detta. Men det innebär inte så mycket.

Man redovisar exempelvis inte hur mycket pengar som betalas i avgifter till det bolag som äger alla Ikeas varumärken, Inter Ikea Holding, vars moderbolag är registrerat i skatteparadiset Nederländska Antillerna i Västindien. Kamprad fortsätter alltså att smita med skatten och att i stort sett inte redovisa vad som händer i företaget. Så att Ikea publicerar några siffror från Ingka Holding betyder inte speciellt mycket.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Öppnare Ikea?”

Kommentarer inaktiverade.