SD är betydelselösa

Media fortsätter tjafsa om sverigedemokraterna (SD) och talmansvalet. Precis som om partiet betyder något. Partiet är ett av de minsta i riksdagen och kommer inte att få något som helst inflytande på politiken, precis som det var med talmansvalet. Dvs det blir noll och inget inflytande om det inte blir så att de borgerliga partierna anpassar sig till dem.

Något som skedde i Danmark där uppfattningarna hos Dansk Folkeparti normaliserades genom att alla partier utom Enhedslisten anpassat sig till dem. Så sker förhoppningsvis inte i Sverige, men det finns ett uppenbart problem med folkpartiet som gjort flera rasistiska utspel som anpassat sig till sverigedemokraternas agenda. Risken för anppassning till SD:s rasistiska och fascistiska agenda finns alltså. Det gäller att se till att så inte sker. Och sker ingen anpassning så förblir SD ett betydelselöst parti.

Men så länge media spekulerar om SD så gynnas partiet. Uppmärksamheten får dem att framstå som viktigare än de är. Ett rasistparti ska inte få sådan uppmärksamhet. Det är dags att tidninagrna tar sitt snvar och behandlar frågan seriöst. Och de måste sluta haussa, upphöja SD till något större än det är. SD är ett litet, obetydligt rasistiskt och fascistiskt parti och borde också behandlas därefter. Som HD och GP gör, dvs de skriver om riksdagsarbetet och regeringsbildandet, inte om SD.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • En helt korrekt bedömning. En aspekt beträffande SD:s inträde i riksdagen är ju också på vilket sätt de under lång tid har fått mycket gratisreklam.

  Först ignorerades de helt, därefter har såväl Alliansen som de Rödgröna uppmanat folk att inte rösta på dem och som kronan på verket går då Aftonbladet och Expressen ut med upprop, riktade mot SD, på självaste valdagen. När dessutom valstugor bränns ner och ett gäng muppar ser till att valmöten avbryts, så får SD rollen som martyrer, helt oförtjänt.

  Allt detta har triggat väldigt många SD:are att verkligen gå och rösta, för det är få saker som retar folk så mycket som att uppmanas att INTE rösta på ett visst sätt. Man ska veta att SD-röstande kommer från många olika partier.

  • Anders_S

   ERik. Ett enda SD-möte stoppades. I Göteborg. Eller rättare sagt ställdes in på platsen där var det var tänkt att hållas var full med folk som inte verkade gilla SD. I huvudsak unga invandrartjejer faktiskt. SD valde då att ställa in mötet. Det är bra att du anser att SD är muppar när de ställer in möten utan anledning ellr för att de inte tål att få mothugg.

 • Pingback: Scaber Nestor - Fredrik Reinfeldt och Associationsprojicering del5.()

 • Pingback: Knätofsar i Riksdagen.()

 • Gertkvist

  Ja och nej. SD har små chanser att driva igenom sin egen politik – men nu har de 4 år med skattefinansiering för att kampanja, skriva rapporter om invandringens kostnader, värva nya medlemmar, sålla bort knäppgökar och förbereda sig inför 2014.

  Betydelse och makt behöver inte manifesteras i antal mandat eller vågmästarställning.

  • Anders_S

   Gertkvist: Det råder inget tvivel om att de haft framgångar och att de nu får mer resurser för att kunna växa mer.