Obehagligt i Örebro

Örebro plågas sen länge av två serievåldtäktsmän som begår överfallsvåldtäkter. I helgen ägde tre överfallsvåldtäkter/våldtäktsförsök rum. Naturligtvis blir man som kvinna mycket orolig när sånt här sker. Att polisen, trots omfattande arbete, inte har fått tag på någon gärningman efter att våldtäkter skett med jämna mellanrum under mycket lång tid gör förstås oron ännu större.

Samtidigt som vi kan konstatera att det är obehagligt att två serievåldtäktsmän härjar i Örebro så ska vi dock ockå vet attd enna typ av våldtäkter bara står för en mycket liten del av all anmälda våldtäkter. Flertalet anmälda våldtäkter sker i nära relationer, de som våldtar är oftast mannen, pojkvännen eller kompisen. (Källor: Brå, Polisen)

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements