Moderaterna är och förblir en del av etablissemanget

Moderaterna (Högern) har alltid varit en del av etablissemanget i Sverige. Det är och förblir borgarklassens parti oavsett om Sofia Arkelsten, ny partisekreterare i moderaterna, inte har begripit det eller inte. Så det är nog ganska självklart att unga uppfattar partiet som etablissemang. Ja, inte bara unga förstås, utan de flesta.

Ta bara partistyrelsn, den är full av representanter för överklassen och etablissemanget. Där sitter Gustaf Douglas, en av Sverige mäktigaste finansmän och ledande person i en av Sveriges stora finansfamiljer, där sitter VD:ar, regeringsledamöter, riksdagsmän, och chefer. Men inga svarvare, bilmontörer, förskollärare, sopgubbar, udnersköterskor etc. Det är klart att partiet uppfattas som etablissemang. Allt annat vore ju konstigt och dessutom felaktigt. Borgarpartiet moderaterna är etablissemang.

Intressant?
Bloggat: Röda Lund,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

5 svar på “Moderaterna är och förblir en del av etablissemanget”

    1. Bryt.D et beor på vad du menar med kontorsarbetare. En vårdchef arbetar ju på kontor liksom en minister. emn emnar du programmerare, ingenjörer, telefonister, försäljare etc så är svaret nej.

  1. Precis- de lönearbetande kontoristerna, som inte anser sig vara arbetare.

    Och är det så det ser ut är nyspråket helt fulländat.

Kommentarer är stängda.