Moderaterna är och förblir en del av etablissemanget

Moderaterna (Högern) har alltid varit en del av etablissemanget i Sverige. Det är och förblir borgarklassens parti oavsett om Sofia Arkelsten, ny partisekreterare i moderaterna, inte har begripit det eller inte. Så det är nog ganska självklart att unga uppfattar partiet som etablissemang. Ja, inte bara unga förstås, utan de flesta.

Ta bara partistyrelsn, den är full av representanter för överklassen och etablissemanget. Där sitter Gustaf Douglas, en av Sverige mäktigaste finansmän och ledande person i en av Sveriges stora finansfamiljer, där sitter VD:ar, regeringsledamöter, riksdagsmän, och chefer. Men inga svarvare, bilmontörer, förskollärare, sopgubbar, udnersköterskor etc. Det är klart att partiet uppfattas som etablissemang. Allt annat vore ju konstigt och dessutom felaktigt. Borgarpartiet moderaterna är etablissemang.

Intressant?
Bloggat: Röda Lund,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements