Avregleringen är orsaken till tågkaoset

Per Unckel som har utrett förra vinterns tågkaos hävdar att avregleringen bidragit till järnvägs- och tågkaoset. Till den dåliga snörörjningen och annat som dåligt underhåll av vagnar, lok och banor. Det är ett så kallat ”understatement” därför att i stort sett alla de andra orsaker han tar upp beror just på avreglering, marknadsanpassning och privatisering på ett område som lämpar sig mycket dåligt för detta. Järnvägstrafiken.

Unckel föreslår att enda sättet att lösa järnvägens problem på sikt är att öka anslagen från staten. Om det är så finner jag ingen anledning till att järnvägen och järnvägstrafiken ska vara privat, marknadsanpassad och avreglerad. Varför ska vi stoppa skattepengar i fickorna på privata bolag med vinsintressen? Finns absolut ingen anledning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Avregleringen är orsaken till tågkaoset”

  1. Per Unckel står dessutom och svamlar om att ”de hade ingen aning om att tågåkande skulle bli så populärt” (tv-intervju härom dan). Aktörer, aktörer, aktörer. Det säger sig självt att ansvaret försvinner i tomma intet och marknadsanpassningen inte är anpassat för något annat än aktörernas djupa fickor.

Kommentarer är stängda.