Oförklarliga skjutningar i Malmö?

Polisen i Malmö uppger att man undersöker 13 fall av oförklarliga skjutningar som ägt rum med start i somras och som fortsatt intill nu. Igår kväll sköts tre personer. Jag tvivlar på att de egentligen är oförklarliga och i de flesta fall där skjutvapen används så handlar det om gangsters och uppgörelser bland gangsters.

Att polisen inte känner till de skjutna sen tidigare eller inte förstår motivbilden behöver inte betyda något. Det kan vara personer som har skulder till kriminella och det kan vara kriminella. För polisen känner inte till de flest unga människor som begår och har begått brott. De flesta brottslingar åker nämligen aldrig fast och slutar vara brottslingar nån gång i åldern 20-25. (Källa: Ungdomsstyrelsen och Brå).

Alternativet galning ställer jag mig tveksam till. Dels för att den typen av våldsdåd inte brukar var så svårlösta (vilket brott utförda av folk i kriminella nätverk ofta är), dels därför att alla de 13 skjutna inte alls behöver hänga ihop.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Galningar som ger sig på personer som de saknar anknytning till är ju mycket svårfångade, det går helt enkelt inte att utreda eftersom du inte kan finna några uppslag utifrån offret.
  När personen dessutom verkar skjuta från håll eller från en bil så blir det ju dessutom mycket svårt att hitta några spår alls (till skillnad från slagsmål eller liknande då det är lättare att få signalement eller fysiska spår).
  Idag verkar ju polisen mena att det är en ny lasermannen (som ju var ypperligt galen men som lustigt nog hade en vettig plan med mordförsöken).

 • Vert verité

  Det verkar väl, enligt Malmöpolisen, snarare vara en slags ”laserman”. En galning som skjuter män med invandrarbakgrund i ryggen. Kan hända att det finns något kriminellt gäng inblandat, men det känns ju som en obehaglig upprepning. Lasermannen/Ny Demokrati – 20 år senare är SD i riksdagen och en (eller flera?) person med hat riktat mot ”de andra” triggas till mord/mordförsök.

  Eftersom det är så många skjutningar är med största sannolikhet, som du säger, en del av dem gängkriminellt relaterade.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-skjutningar-i-malmo-1.1192402
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7988206.ab
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skottlossningar-i-malmo-kopplas-samman_5537471.svd

 • Pingback: Rasistiska skottdåd i Malmö? | Svensson()

 • Raoul Thien Turish

  Undrar om polisen har tänkt att gärningsmanen som skjuter mot invandrare i Malmö, kan möjligtvis ha medhjälpare som stödjer honom med tips, jag tror inte att han agerar ensam.

  Jag är förvånad också att polisen på något set nonchalerade de första atentanter mot invandrare. Varför inte agerade bättre lång innan, utan har man har väntat tills nu när många människor med invandrar utseende har dravats.