Att jag äter mycket värktabletter kanske är bra

Jag äter ofta värktabletter. Spänningshuvudvärk, migrän och smärtor i ena armen från en utsliten handled är det som plågar mig med jämna mellanrum. Jag äter bara en enda sorts tabletter, acetylsalicylsyra (Magnecyl, Treo, Bamyl, Albyl osv). Detta därför att andra värktabletter inte ger någon smärtlindring alls. Paracetamol (Panodil, alvedon etc) är det mest värdelösa. Man kan lika gärna dricka ett glas vatten som jag ser det.

Forskningen har sedan länge visat att acetylsyra dessutom är nyttigt för andra saker, i låga doser ges det förebyggande mot hjärtproblem. Nu tror forskare också att acetylsalicylsyra kan motverka tjocktramscancer och eventuellt också bröstcancer och prostatacancer. Bröstcancer lär ju det inte vara nån större risk att just jag drabbas av, men det vore ju väldigt trevligt om mitt relativt stora och regelbundna intag av acetylsalicylsyra motverkade prostatacancer. Det är ju en sjukdom som män i min ålder och uppåt ofta drabbas av.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements