Dags ta ansvar för realkapitalismen !

Boknytt
Storföretagens svarta bok
Klaus Werner & Hans Weiss
Ordfront

Dags ta ansvar för realkapitalismen !

Socialismen är en bra idé, men hur fungerar den i verkligheten, frågar kritikerna med rätta. Det räcker inte med teori. Man måste också förhålla sig till hur ens ideal fungerar i mötet med verkligheten. Ta ansvar för hur den fungerar tillsammans med människor av kött och blod. I mötet med den allmänmänskliga naturen och den partikulära kulturen.

Bra. Men varför ställs inte samma krav på borgare och socialdemokrater som tror på den globala marknaden. Det är ju deras realkapitalism som styr i världen nu. Deras storföretag som bidrar till korruption, barnarbete, slaveri, svältlöner, tortyr, sextrakasserier, mord, miljökatastrofer, växthuseffekten, diktatur, fackföreningsförbud, rasism, arbetsolyckor, etniska konflikter, inbördeskrig, vapenhandel, maffiabrottslighet, sexhandel och droger.

Överdrivet? Icke! Läs ”Storföretagens svarta bok”. Ett obligatorium för den medvetne konsumenten och den politiske aktivisten. Med allmän info om storbolagens maktcyniska försyndelser och giriga manipulationer. Med wallraffande och undersökande reportage. Och med en lista som detaljerat avslöjar och brännmärker 50 globala storföretag.

Läs mer: Pierre Gilly, Internationalen, SMP, HD, Alba, Arbetaren, Clarté, ST,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements