Mina besökare och läsare

Idag är det så att Twingly ligger nere och det ska så vara även imorgon. Det hela beror på att Twingly flyttar sina servrar. Det betyder också färre antal besökare till alla stora politiska bloggar. Av den enkla anledningen att det är Twingly som ger oss länkar tillbaks från en stor del av Sveriges tidningar. Sådana länkar står för en stor del av en politisk bloggs läsare.

I mitt fall så har Twinglylänkar stått för omkring 25% av min besökare den senaste månaden. Vilket är en minksning jämfört med för ett eller två år sen då Twinglylänkar kunde stå för 40-50% av läsarna. Numera är det istället Google-sökningar som ger mig de flesta läsarna, den senaste månaden har det varit ungefär 52% av mina läsare. Andra sökmotorer står för sammanlagt cirka 5%. Dessutom är det så att läsare som hittat min blogg via en sökmotorstannar längre på bloggen och läser fler sidor än en besökare på en Twingly-länk från en tidning. De viktigaste tidnimnagrna därvidlag är GP, SVD, DN, VG och Expressen. Därefter kommer Skånskan och HD. Från Aftonbladet och dess bloggportal kom 3,8 % av mina läsare, men antalet därifrån varierar kraftigt från dag till dag.

5,4 % (3 500) av mina läsare den senaste månaden har varit direktbesökare enligt Google Analytics och 3,44 % har kommit via prenumererat RSS-flöde. Bloggportalen Knuff med syskonsidor (intressant.se, bloggar.se osv) svarade för 2% av mina läsare under samma period, Facebook 0,4% och Politometern 0,4%. Alla dessa läsare liksom de läsare jag får från andra bloggar läser fler än en sida och stannar ännu längre än besökare från Google. De andra bloggar jag får flest besökare från är Esbati, Jinge, Röda Malmö, Röda Lund och Kildén & Åsman. Sammanlagt fick jag 2% av mina besökare från de 10 bloggar som gav mig flest besökare. Förutom de 5 redan nämnda är de andra fem; Lasses blogg, Annarkia, Björnbrum, Yimby Gbg och Ulf Vargek.

Avvisningsfrekvensen på min blogg (de som lämnar från samma sida de kom in på) är 71,2 % vilket är en minskning gentemot tidigare år. Dvs folk stannar lite längre på min blogg nu och läser lite fler sidor.

50% av mina läsare den senaste månaden har använt Internet Explorer, 29% Firefox, 10% Safari och 10% Google Chrome. 82% använde Windows som operativsystem, 12% Mac OS X, 2% Iphone och 2% Linux.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Hej, hej!
  För att veta hur läsare hittat ens blogg kan man lägga in en ‘poll’ på sin blogg, i ett inlägg eller i menyn. Då kan du ju skriva in alla alternativ du själv vill. Jag, t.ex. hittade din blogg hos Bloggportalen.
  Den här ‘pollen’ är helt gratis och enkel att administrera:
  http://pollhost.com

  Ha en bra dag!
  / Yvonne

 • catarina

  Hej!
  jag hoppar alltid in via netroots men dom har du inte med, how come?

  Ha det
  catharina

  • Anders_S

   catarina: Jag får få besökare från Netroots i det stora hela liksom från andra liknande vänsterportaler. Även om jag får några från varje ställe.