Mot våld i Göteborg

I lördags hölls en manifestation mot våld i Göteborg. Den var ganska liten, ett hundratal personer. Den här typen av manifestationer är behjärtansvärda och kan ibland fungera som plåster på såren, som ett bandage för själen. Men minskar våldet gör de inte. Istället för att bara manifestera mot våld borde folk organisera sig för att kräva förändringar av politikerna. Kräva ombyggnad av spårvagnshållplatser, förtätning av bebyggelse, fler jobb, mer sociala insatser med satsning på fritidsverksamhet och en bättre skola.

Det är organisering på sikt och för förbättringar. Det är krav på politiker och beslutsfattare som kan förändra och minska våldet. Ett våld som trots uppmärksammade händelser i Malmö och i Göteborg, faktiskt inte ökar i samhället. Däremot så minskar toleransen mot våld och då får vi en känsla av att våldet ökar. Vilket alltså inte är fallet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements