Vapen brukar användas i krig

Sverige har en stor vapenindustri och säljer granatgevär och pansarskott, sikten, missiler med mera till en mängd länder. Syftet med många vapen är att just användas i krig. Alltså finns det svenska vapen med i alla konflikter på jorden. Det är liksom en följd av att man tillverkar vapen, att det finns en vapenindustri, en industri md syfte att tjäna pengar på osäkerhet, ockupationer och krig. Så det gör man förstås. På ockupationen och kriget i Irak likaväl som på kriget i Afghanistan. Det är inget som förvånar i det.

Men samtidigt är det så att Sveriges lagar förbjuder export av vapen till krigförande nation. Vilket naturligtvis aldrig har hindrat export till den nation som är och har varit den mest krigförande av alla i den mdoerna historien. USA. Och inte till andra länder heller egentligen. I alla fall inte om de varit allierade med USA och västvärlden. Då har i stort sett alltid export gått bra. Det är liksom nödvändigt med export för att en krigsmaterialindutri i ett så litet land som Sverige ska kunna klara sig. Alltså sker den.

Intressant?
Bloggat: LOKE, Johannes, Annarkia, Jinge,
Borgarmedia: SVD, SVT1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, GP1, 2, EX, VG1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Vapen brukar användas i krig”

  1. Så har det ”alltid” varit, Sverige brukar skugga Israel som världens störste krigsmaterielexportör per capita. Singapore och Storbritannien har varit de stora reexportörerna. Som när Australien gick med i Vietnamkriget, då skulle naturligtvis ingen fortsatt krigsmaterielexport få förekomma. Australien hotade med att blockera all import från Sverige, detta fick eld i baken på dåvarande S regim som i brådrasket fick igång reexport från Storbritannien. Svenska lagar om krigsmaterielexport har ”alltid” varit ett stort skämt. Den lilla nordliga randstaten är i många avseenden inte allas som den propaganda bild av ett modernt öppet och progressivt land som dessa makthavare vill bibringa medborgarna och utlandet. Det finns mycket som är ganska unket i det lilla konungariket, men det talar man inte gärna om.

Kommentarer inaktiverade.