Politiker avgår som en följd av muthärvan

Den socialdemokratiska politikern Helena Nyhus har beslutat sig för att avgå som kommunalråd. Enligt uppgift är det muthärvan som varit den slutligt avgörande orsaken. Helena Nyhus har varit ansvarig för idrotts- och föreningsförvaltningen där den första mutaffären började rullas upp i den stora muthärva som nu utreds i Göteborg. Eller kanske ska man säga att muthärvan på den förvaltningen var den första av fler olika muthärvor i Göteborgs kommun.

Helena Nyhus har blivit känd som politikern som sjukskrivit sig så fort nåt blivit jobbigt. På det sättet har hon klarat sig undan frågor och klagomål på politik som hon varit ansvarig för. Hon har alltså smitit undan istället för att ta ansvar för sina beslut. Det är ingen förlust att en så oansvarig och feg politiker avgår utan snarast en vinst för demokratin och för insynen i politiska beslut.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements