Rätt att utestänga Jimme Åkesson från Nobelfesten

En fest har en värd. Denna värd bestämmer vem som ska bjudas inte till festen. Värden i detta fall är Nobelstiftelsen vars stadgar omöjliggör att man bjuder in ett rasistiskt parti som sverigedemokraterna och en rasistisk partiledare som Jimmie Åkesson. Det är inte mer med det. Att vara på Nobelfesten är ingen demokratisk rättighet och det är ingen offentlig tillställning utan en fest ordnad av en privat stiftelse, Nobelstiftelsen.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Tröst åt ett fä « Röda Lund()

 • Pingback: Jinge.se » Sofia Arkelsten, värre än Blondinbella?()

 • Gertkvist

  Nobelstiftelsen säger inte ”rasistisk” utan hänvisar till Nobels testamente om att priserna ska utdelas utan hänsynstagande till nationalitet.

  Det har inget med festligheterna att göra, men med tanke på att 8 av 8 riksdagspartier tycker att Sverige ska behandla människor från EU annorlunda än människor utanför EU (fri rörlighet), eller behandla svenska medborgare annorlunda än andra länders medborgare (Regeringformens andra kapitel) förstår jag inte varför stiftelsen bjuder in någon partiledare över huvud taget.

  Att den medicinska kommitten hade mycket att göra med Rasbiologiska Institutet på dess tid, och gav nobelpriset till lobotomeringens uppfinnare, visar att vi alla har skelett i garderoben.

  Bah! Populistiska fånar.