Den moderate terroristvännen

Den moderate riksdagsmannen Abdirisak Waberi är tydligen Facebook-vän med den unge man som nu misstänks för terroristbrott. Anledningen tyck vara att 22-åringen har gått på den religiösa Römosseskolan i Gårdsten där Waberi har varit rektor. Abdirisak Waberi hävdar att han inte haft någon egentlig kontakt med mannen sen denne gick på skolan. Något som troligen stämmer och en Facebookvän måste man ju inte vara speciellt när bekant med.

Huruvida den åtalade 22-åringen verkligen gjort sig skyldig till något brott som kan kallas terrorism återstår att se. I alla fall återstår det att se om huruvida man kan bevisa detta. För mig verkar det dock osannolikt. Däremot är det inte lika osannolikt att Waberis religiösa skola påverkat den unge mannen i en riktning mot mer fundamentalistisk tro. Bland annat genom den resa till Saudiarabien som skolan ordnade för honom. Den moderater riskdagsmannen och hans privata religiösa skola är därför indirekt ansvariga för den unge mannens eventuella brott och hans utveckling mot en fundamentalistisk tro.

Det gör väl i mina ögon inte Waberi till en olämplig riksdagsman, men vi kan konstatera att moderaterna är det enda parti vid sidan av kristdemokraterna som har fundamentalistiskt troende riksdagsmän. I Waberis fall finns det dessutom enligt min mening andra saker som borde diskvalificera honom från ett riksdagsmannauppdrag. Nämligen försvar av kvinnomisshandel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements