Arkelsten har kanske inte sålt sin själ

Men icke desto mindre är hon köpt. Att försöka förringa det faktum att Sofia Arkelsten klart och tydligt blivit köpt av oljeindustrin, kärnkraftslobbyn och bilindustrin är kanske en uppgift som SVD:s ledarsida anser vara sin. Att man på den sidan hävdar att Arkelsten inte sålt sin själ är totalt ointressant och oviktigt. SVD har ju själva sen länge sålt sin själ till finanseliten, de rika, borgarklassen, överklassen. Att Sofia Arkelsten gjort på samma sätt är ju bara vettigt och normalt ur SVD:s ledarsidas och Maria Erikssons synpunkt.

För inte ens Maria Eriksson och SVD:s ledarsida kan väl tro att företagen skulle ge bilar och resor till Arkelsten om de inte fick nåt tillbaka. Så naiva kan de väl ändå inte vara på SVD:s ledarredaktion.

Sanningen har kanske inget med själ alls att göra utan med mer krassa ekonomiska intressen att göra. Med klassintressen. Överklassen och finanseliten vill ha ett visst smahälle. SVD:s uppgift är att propagera för detta samhälle. Sofia Arkelstens  och moderaternas uppgift är att försöka bygga ett samhälle som gynnar de priviligierade och finanseliten. Vad är då naturligare än att företagen betalar Arkelsten och andra moderater för detta.

Det är kanske dettat som SVD menar när man hävdar att Arkelsten inte sålt sin själ. För själen var elitens redan från början. Den behövde inte säljas. Den behövde inte köpas.

Intressant?
Bloggat: Johannes, Annarkia, Robert Noord, Uppkäftiga Uppsala,
Borgarmedia: DN, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Arkelsten har kanske inte sålt sin själ”

  1. Arkelstenaffären handlar mest om journalisternas fanatiska glädje att äntligen kunna skapa en affär i den nya regeringen. Drevet ska knäcka någon som ska avgå, det är viktigare än sakfrågorna. Gäääsp.

Kommentarer inaktiverade.