Bombhotet har inget med terrorism att göra

Det eventuella bombhotet mot Göteborg har enligt Säpo inget med terrorism att göra. Inte heller är det enligt polisen riktat mot Nordstan som har påståtts i en del media, Vad det egentligen handlar om är ändå oklart, men Säpos uppfattning tyder väl uppenbart på att det handlar om gangsterverksamhet eller inget alls.

Eventuellt är det väl så att polisen har fått ett vagt tips om något planerat rån eller någon planerad hämndaktion mot nån gangster. Rån kan ju kopplas ihop med bomber, det har ju varit så tidigare i Göteborg att gangsters använt bombattrapper och bilbränder för att avleda polisen uppmärksamhet. Bland annat i samband med det misslyckade postrånet. Gangsters har också sprängt bomber i centrala Göteborg för att hämnas på andra gangsters. Därför är det kanske inte underligt om polisen tar ett bombhotstips från en person som de uppger är trovärdig på allvar.

Men troligen är det falskt alarm och en överreaktion från polisen. Nån trovärdig har tipsat om en bomb utan att precisera mer, polisen har tagit det på allvar, Säpo har avfärdat det vad det gäller terrroristkopplingar.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements