Bombdåd i centrala Istanbul

En bomb sprängdes tydligen Taksimtorget i den modernare delen av centrala Istanbul idag. Sex civila och nio poliser ska ha skadats, en ska vara död. Taksimtorget är en samlingplats för olika politisk demonstrationer och ligger i ena änden av Istanbuls stora shoppinggata Istiklal och i anslutning till nöjesdistriktet. Torget är också en central busshållplats med många fjärrbussar och lokalbussar. Det ligger i den europeiska delen av Istanbul. Samtidigt är det i en helt annan del av Istnabul, på andra sidan Gyllene Hornet, än turistområdet Sultanahmet kring Agia Sofia, Topkapi och Blå moskén. Anledningen till bombådet är i skrivande stund okänt, men det tycks ha varit riktat mot ett polisfordon.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements