I skuggan av påhittad terrorism i Göteborg…

…så går en verklig terrorist lös i Malmö. En terrorist som beskjuter invandrare, en terrorist som redan mördat en ung kvinna. En terrorist vars gärningar och uppfattningar närs av samma krafter som de som hittat på och/eller förstorat bombhotet mot Göteborg. Det är samma krafter som gjort att en rasistisk vettvilling i Malmö skjuter invandrare som också lett till att polisen i Göteborg trakasserat palestinier som bott i Sverige i 20 år och är väletablerade.

Det ”tips” som polisen fick om bombhot hade inte lett till någon åtgärd om männen som pekats hade hetat, Svensson, Åkesson, Larsson och Karlsson. Mn nu hade männen arabiska namn och de brukar dessutom enligt vissa uppgifter i media besöka en moské regelbundet. Med sant rasistisk logik togs därför ett hot, som inte innehåller nån bomb, inte några sprängämnen, inga krav, inget mål och inget motiv, på allvar.

Det är också samma rasistiska logik som präglat polisens och medias hantering av misshandeln i Landskrona och som förmodligen också gett den dömde ett hårdare straff än han borde haft. Och det är samma rasistiska logik som lett till att polisen under lång tid nonchalerade den rasistiske skytten i Malmö. Man kopplade inte ihop fallen och man lade inte ner tillräckligt med kraft på det hela. Om man redan från början agerat lika kraftfullt som polisen gjorde med det uppenbart falska bombhotet i Göteborg kanske man redan hade grippt terroristen i Malmö. Och många människor hade sluppit vara rädda och sluppit bli skjutna och skadade.

Intressant?
Bloggat: Jerlerup, Bulten i Bo,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Demokrat

  Jag fick redan igår en allvarlig föraning om att detta kunde vara en riktig polistabbe i Kling och Klanganda. Därmed inte sagt att jag är säker på att de misstänkta är oskyldiga. Det kan vara så, men det kan också så att polisen har gjort en allvarlig felbedömning av tidpunkten flr ingripandet

 • Useless

  Folk kritiserade det där bombhotet redan dag 1, men sen stängde alla tidningar av sina kommentarsfält så det syntes inte utåt att nästan ingen läsare tog det hela på allvar..

 • Den svenska polisen förnekar sig inte den ser som vanligt spöken bakom varje buske eller i det här fallet skall det väl vara varje tjyvavlyssnat telefonsamtal som är det mest riktiga. Självfallet måste frågan ställas vems ärenden polisen i Göteborg springer, det måste finnas ett överordnat syfte med det hela. Det kunde vara intressant att se alla de journalister som tjänstvilligt lånar sig till att kabla ut dessa lögner för en gångs skull gjorde en samhällsnyttig insats och försökte bringa klarhet i denna fråga. Alltså, vems ärenden sprang polisen i Göteborg?

 • blä

  Vilket straff tycker du att jag skulle ha om jag ”råkade” slå ner din farmor så att hon senare avled, och allt detta över bråket om en parkeringsplats? Tycker du att betala 25 000 kr till din farfar och drygt ett år i fängelse är för hårt?

  • Anders_S

   blä: Ja om det var en olycka så anser jag att det skulle vara för hårt med ett år och 10 månader som han i Landskrona fått. Mannen hade inte i uppsåt att döda. Det är vållande till annans död helt klart. En olycka som en följd av en oöverlagd handling alltså. Personligen misstänker jag att hovrätten kommer att fastställa straffet. Men här är min allmänn syn på domen i tingsrätten:
   http://www.zaramis.nu/blog/2010/05/28/rimlig-dom-for-parkeringsdodsfallet/

 • Blä, vi bygger inte längre vårat samhälle på blodshämnd där angöriga ska avgöra straffen.

 • Jag känner en kille som också blev dömd för vållande till annans död – han fick en månad. Även i det fallet var det helt oavsiktligt – han knuffade sin motpart, som han tyckte var påträngande, och som råkade snava på en trottoarkant och slog i huvudet så illa att han avled.

  Men det var på 80-talet och sen dess har ju förtjusningen i långa fängelsestraff ökat dramatiskt.

 • Gloria

  Hej!

  Jag håller fullständigt med dina synpunkter angående de fall som du nämner.
  Jag undrar hur lång ska man gå i terrorismens namn??
  Det handlar om allt, internationell ock inrikes.
  Presumtiva, man ska inte glömma det heller.
  På det visset vi rättfärdiggör USA interventionist politik i Afghanistan, tortyren, Palestina osv osv.
  Man måste skapa fiender i ” krisens tid”, för att folk ska tänka på något annat en ett förfallande samhället
  Tack

 • Pingback: Terrornojan | Svensson()

 • Pingback: Polisens internutredningar ofta undermåliga | Svensson()