Terrornojan

Det börjat nu komma fram uppgifter om det uppenbart falska påhittet om bombhot i Göteborg som visar på polisens totala överreaktion. Den 39-åring som togs in och som släpptes nästan omedelbart har aldrig varit misstänkt för något brott. Han skulle tas in som vittne. Ändå bröt polisen upp dörren till bostaden sparkade till hans son och tvingade hela familjen att ligga på golvet. Det är uppenbart att polisen använde helt fel metoder för att hämta ett vittne. Någon som är tänkt att vittna i ett terrormål kanske borde behandlas som ett vittne och inte en brottsling. Helt klart handlar det om övervåld.

Det hela blir speciellt absurt om man dessutom betänker att det i dagsläget inte finns nåt bomb (har aldrig funnits), inga sprängämnen (har aldrig varit frågan om det har polisen sagt), ingen koppling till internationell terrorism (har aldrig funnits enligt Säpo), ingen måltavla, inget motiv, inga bevis och inga misstänkta. Det finns ingenting. Som jag ser det har polisen gjort bort sig rejält. De har agerat i enlighet med en rasistisk och islomofobisk logik som har fått dem att agera totalt utanför acceptabla gränser. Det handlar om terrornoja och polisiär överreaktion.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Demonstrera på Kristallnatten den 9 november. Göteborg: Samling kl 18:00 på Götaplatsen.

Till minne av kristallnattens offer – Mot rasism, nazism, antisemitism och islamofobi.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Terrornojan”

  1. Mycket sant o bra skrivet!

    Någonting intressant är ju ”Beviset” för att misstänka åtminstone en av männen för planerande av terrorbrott:

    ”Han berättar att polisförhören handlade mycket om ett mobilsamtal. Det inleddes på kvällen förra måndagen.

    – Det var ett ord jag skulle ha nämnt i samtalet. Jag skulle träffa min brorson klockan åtta men jag var väldigt trött och hade huvu…dvärk. Jag sa att vi inte kunde träffas för mitt huvud exploderar i bitar. Det ordet tolkade de som att vi skulle spränga.” från: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.482926-polisens-insats-en-chock

Kommentarer är stängda.