Förvirring och övergrepp i terrornojans spår

Det så kallade bombhotet mot Göteborg omges i huvudsak av förvirring och berättelser om polisövergrepp. Varken göteborgspolisen eller säpo har kunnat lägga fram något som tyder på att det faktiskt funnits ett terrorhot mot Göteborg. Det finns absolut ingenting osm tyder på att så är fallet. Ett stort polispådrag gjordes förra helgen för att någon uppenbrat hört något i samband med nån avlyssning. men frågan är vad det var man hörde, vem som hörde och vilka man hörde? Ingen tycks egentligen veta.

Men 4 män greps som misstänkta för terrorbrott, enligt vissa uppgifter från Säpo greps dock 5 personer. Minst en av de gripna var dock aldrig mistänkt utan skulle egentligen bara hämtas som vittne. Dessutom togs minderåriga barn in till polishuset och förhördes på ett vis som för tankarna till diktaturer och banarepubliker. Och vid ingripandet mot de 3 misstänkt och vittnet så begicks uppenbara övergrepp  from av övervåld mot både de gripna, deras barn och fruar. Polisen tycks inte ha kunnat hantera det hela på ett riktigt och korrekt sätt.

I slutändan överlämnas dessutom hela utredningen av göteborgspolisen till Säpo och därmed förblir den hemlig och vi får ingen möjlighet att ens granska polisen bevekelsegrunder för att under stort pådrag och med brutaliett gripa 4 män, trakassera deras familjer för att sen släppa dem alla. I stort sett genast. För några bevis på ett exsiterande bombhot har inte kunnat läggas fram. Inget mål för ett bombattentat har presenterats, inget syfte, ingen bomb, inget sprängämne, ja faktiskt har man inte kunnat prestera ett enda bevis för att det nånsin funnits ett bombhot. Det är nästan så man tror att den svenska polisen återigen, likt under Göteborg 2001, låtit sig luras av US-amerikansk underrättelsetjänst, överreagerat och gjort katastrofalt fel. Precis som vid EU-toppmötet 2001.

Nu ska dessutom polisen utreda sina egna misstag och övergrepp för att se om det begåtts något brott. SÅ gjorde man efter händelserna i Göteborg 2001 också. Ingen polis befanns då ha gjort sig skyldig till nåt brott. Är det nån som tror att det kommer att bli annorlunda nu? Det gör i alla fall inte jag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Övergrepp i demokratins tjänst … | Annarkia()

 • OliverLangley

  Lika enkelt som för jävligt.
  Han (39 åringen) berättade ju i en intervju att han hade sagt något om att han hade så ont i huvudet att det skulle… biiip..

  Vi är ju alla avlyssnade ständigt nu ju, tack vare FRA lagen.
  Och det snappas väl upp av någon hyperaktiv människa.
  Han är ju dessutom ”muslim” som går regelbundet i en moskén..huuu vad farligt…

  Kanske dags att ta tillbaka alla de där idiotkommentarerna,
  om att; har du bara rent mjöl i påsen behöver du inte oroa dig..
  Jo tjena. Det såg vi ju tydligt nu hur det gick..

 • Positivt i alla fall att svensk polis är så läraktig. Den lär sig det amerikanska sättet att vara polis på rekordsnabbt och effektivt – från ”Göteborgskravallerna” och framåt.

  Apor är också läraktiga :-).

  • Anders_S

   Kerstin: Du har fel om polisen. Man har avlägsnat sig från det US-amerikanska sättet att jobba sen 2001. Klart och tydligt. Medvetet och konsekvent. Polisen IS v erige har blivit mycket bättre än då, framförallt i Göteborg. Hur det är med säkerhetspolisen vet jag dock inte. Där har jag ingen insyn och ingen kunskap.

 • Pingback: Är man terrorist fast man inget gjort? | Svensson()