Regeringen löser bristande underhåll med – nedskärningar

Det är uppenbart att den borgerliga regeringen inte vill att järnvägen ska fungera som kommunikationsmedel. Trots förra årets kaos på järnvägen skär man nu ner resurserna för Trafikverket. Grundorsaken till kaoset var bristande underhåll av såväl banor som rullande materiel. Ett bristande underhåll som främst orsakats av privatiseringar och nedskärningar.

Privatiseringar har lett till bristande samordning, nedskärning av underhållsintervaller och mindre personal. Syfte med minskat underhåll och mindre personal  är att bolagen ska tjäna mer pengar. Kortsiktigt. Nån långsiktighet finns det inte i privata företag som ska maximera vinsten och som till stor del ägs av riskkapitalbolag. Nu förvärrar regeringen tillståndet på järnvägstrafikområdet genom ytterligare nedskärningar när det gäller resurser till järnvägen. Det blir fler förseningar, nedlagda banor och bristande underhåll enligt Trafikverket. Kaos. Igen.

Regeringens linje är vanvettig. Man förstör det transportmedel vi om några decennium måste ha i samhället. Det enda som i viss mån kan ersätta dagens massbilism. En utveckling som vad jag kan förstår är oundviklig och nödvändig. Men regeringen saboterar alltså möjligheterna att göra övergången utan att vi får stora problem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Regeringen fullföljer sitt ideologiska korståg. De skär t.o.m. ner på skatteförvaltningen av besparingsskäl trots att varje tjänsteman där går med ren vinst för staten – se http://dagensarena.se/nyheter/nya-regler-underlattar-skattefusk/. Wigforss’ begrepp ”dårhusmässig visdom”, som användes om den tidens nedskärningar, får en ny dimension.