Brand på dansk färja

På en danska färja, Pearl of Scandinavia, väg från Oslo till Köpenhamn har brand utbrutit. Enligt sjöräddning, dansk polis och fartygets befäl såväl som enskilda passagerare tycks dock situationen vara under kontroll och branden ska vara släckt. Fartyget befinner sig utanfrö Nyhamnsläge i norra Skåne och är på väg till Höganäs. När sådant hör händer går förstås tankarn till förra gången ett fartyg i trafik mellan Norge och Danmark drabbades av en allvarligare brand. Det var år 1990 då Scandinavian Star fattade eld tidigt på morgonen utanför Lysekil i Sverige. Av allt att döma var det en anlagd brand och totalt dog 159 människor. Som tur är verkar det scenariot inte upprepa sig denna gång.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. Färjan har fortsatt till Köpenhamn efter att branden släckts och har alltså inte gått in i svensk hamn om jag förstått saken rätt. DS.

Advertisements