Svensk självmordsbombare i Irak?

Tydligen ska en svensk man ha dött i ett självmordsattentat i Irak. Han ska enligt uppgifterna ha varit självaste självmordsbombaren. Informationen om händelsen ska tydligen ha kommit från Al-Qaida (finns det verkligen en sån organisation). Däremot så verkar svenska UD veta betydligt mindre och man uttalar sig mycket vagt om det hela.

Expressen hävdar dock att man pratat med den döde mannens fru. Som tycker det var bra att mannen sprängde sig själv i luften tillsammans med andra. Seriöst? Det verkar vara en både otrevlig, obehaglig och korkad inställning. Om hon nu verkligen uttalat sig så. Om det nu är mannens fru och om nu mannen verkligen sprängt sig själv. Det är ändå Expressen vi talar om här, så det finns ingen garanti för något.

Det kommer säkert bättre och klarare uppgifter så småningom, men det verkar ändå inte otroligt att det faktiskt är så att en svensk medborgare agerat självmordsbombare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Hasse

  IRAK = Mutor = Korruption = Gör vafan du vill

 • Enligt aftonbladet så svarade hon på frågan om vad hon tyckte om att mannen var helig krigare, inte på frågan om vad hon tyckte om att han eventuellt sprängde sig själv.

  • Anders_S

   profanum: Det verkar då var ett rimligare svar på en rimligare fråga.

 • Danne

  helig krigare my ass…det är vad de titulerar sig som. En krigare är inte helig, de är ondskans män, oavsett sida. Aung San Suu Kui eller vad hon nu heter är en helig krigare, hon använder inte våld. Jävla tjaffs att självmordsbombarna är heliga krigare….