Gnälliga professorer utan alternativ

I en debattartikel i GP skriver två gnälliga ekonomiprofessorer om att den svenska klimatpolitiken är värdelös. Men de föreslår själva egentligen ingenting. Utan, det som görs är värdelöst och allt annat är också värdelöst. Ja, ska man tro de två snubbarna så är det meningslöst att göra nåt i Sverige, utan alla klimatmål ska uppnås genom att fattiga människor ska förändra sitt liv. Man ska spara genom att de som släpper ut minst växthusgaser ska spara.

Hela debattartikeln är en enda lång gnällitania som inte ens tar upp de största källorna till utsläpp av växthusgaser och vad vi måste göra åt detta. Alltså bilismen (jo, bensinskatten ska inte höjas skriver de förstås) och vår användning av fossila bränslen (fast de skriver förstås att energieffektivisering är meningslöst) i de rika länderna för att producera el. För att avsluta vill jag säga att jag i likhet med de två gnällspiksprofessorerna inte heller i detta nu föreslår vad man ska göra istället, utan bara konstatera att deras debattinlägg är sällsynt dåligt. Utan innehåll och extremt gnälligt. Förmodligen publiceras det enbart i ett syfte, att få oss att köpa deras, förmodligen värdelösa, bok.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements