Överdrivna slutsatser om makten i Göteborg

Mer makt till Stockholm, visar GP:s granskning av makten och Göteborg. Men situationen kring den ekonomiska makten har varit oförändrad de senaste 50 åren. En redigerad version av mitt tidigare inlägg Göteborg och makten har publicerats på Second Opinion.

Göteborgs-Posten har undersökt hur makten i Sverige är fördelad rent geografiskt och kommit fram till att den är koncentrerad i Stockholm. Inte direkt en överraskande slutsats. Göteborg har få ministrar, få börsföretag och få statliga förvaltningar och myndigheter. Men GP:s slutsatser saknar fog. Problemet överdrivs och det kanske inte ens existerar. Den ekonomiska makten har varit i stort sett oförändrad sedan 1960-talet.

Läs hela på Second Opinion.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements