Sverige har aldrig varit neutralt

SVD har pratat med tre statsvetare och de säger att Sverige inte längre är neutralt. Vilket fantastiskt trams. Sverige har aldrig varit neutralt. Sverige har alltid varit en allierad med NATO och USA. Med alltid menas i detta sammanhang tiden efter andra världskriget. Det är bara det att samarbetet med USA och NATO sker mer öppet nuförtiden än förr.

Faktum är att US-amerikanska militärer fick lova att besöka topphemliga militära anläggningar på 1950-talet, på 1960-talet, på 1970-talet, på 1980-talet, på 1990-talet och än idag. Sovjet och senare Ryssland har aldrig skickat några militära dignitärer (höjdare) till topphemliga svenska militära anläggningar. Så för att få veta nåt värvade Sovjet istället svenska militärer som spioner.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Röda Malmö, Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements