Assange, våldtäkter och Cablegate

Del 16 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

En del vänsterindivider, vänstermedia och vänsterbloggare har angripit mig för att jag skulle vara kvinnofientlig (kvinnohatare) när jag menar att US-amerikansk säkerhetstjänst eventuellt utnyttjar/har utnyttjat Anna Ardin. Detta därför att de menar att eftersom jag tror det så menar jag att Julian Assange är oskyldig till våldtäkt. Jag menar naturligtvis inget sånt och har inte heller skrivit nåt sånt. Snarare det motsatta.

Jag menar att Julian Assange mycket väl kan vara skyldig till våldtäkt trots att det kan vara så att Anna Ardin utnyttjas av US-amerikanska säkerhetstjänster. Det kallas att hålla fler tankar i huvudet samtidigt, vilket uppenbarligen inte Anna Hellgren på Arena eller Erik Berg klarar av. Den typen av argumentation de ägnar sig är naiv och okunnig om säkerhetspolitik och om USA:s säkerhetstjänster och vad de kan göra och hitta på. Dessutom är det rent av lögnaktigt och gränsande till förtal. Och eventuellt kommer jag också att anmäla båda två för förtal (framgångsmöjligheterna är nog små vad det gäller Arena, desto större vad det gäller Erik Berg.

Några citat om vad jag tycker i våldtäktsfallet från saker jag skrivit tidigare:

Om det handlar om en smutskastningskampanj mot Wikileaks talesman Julian Assange som iscensatts av någon underrättelsetjänst behöver det inte betyda att han är oskyldig till brott. Han kan man mycket väl vara skyldig till ofredande eller nåt annat brott med sexuell anknytning och anmälningarna mot honom kan mycket väl vara helt legitima och riktiga.

[…]

Det finns naturligtvis en uppsjö scenarion om hur det här har gått till och många av dem utesluter inte att Asange faktiskt begått ett brott. Det kan han också ha gjort även om det eventuella brottet provocerats fram vilket ju är ett tänkbart scenario. Det hela blir sålunda en härva med sedvanlig manlig sexism och manschauvinism parat med lögner, halvlögner och lurendrejeri från underättelstjänster och poliser. Med utnyttjade kvinnor, lurade åklagare och media med journalister som känt blodvittring. En mycket dålig kombination som förmodligen innebär att vi aldrig får reda på vad som egentligen hänt.

Och detta:

Huruvida hans förnekanden är trovärdiga eller inte har jag ingen om. Han borde inställa sig hos polisen för att förhöras så det kan bli klargjort om han då fortfarande misstänks för något brott.

Som jag ser det så kan hela affären ha två olika orsaker.

 1. Julian Assange har faktiskt våldtagit kvinnorna som anmält honom.
 2. Det hela är en smutskastningkampanj igångsatt av US-amerikansk myndigheter (DIA eller CIA).

I det senare fallet utgår jag från att Julian Assange kommer att oskyldigförklaras i en förundersökning medan det i det först fallet är mer oklart hur det kommer att gå då de flesta anmälda våldtäkter går aldrig till domstol och många som kommer dit resulterar inte i några fällande domar.

I vilket fall som helst så förväntar jag mig en ursäkt av Eric Sundström, Anna Hellgren och Erik Berg (samt även från andra om det finns fler som skrivit samma lögner om mig).

I själva ärendet kring Julian Assange, Wikileaks, Cablegate och våldtäkter så kan Julian Assange mycket väl ha begått våldtäkt enligt lagen samtidigt som nån av kvinnorna mycket väl kan ha utnyttjats/utnyttjas av nån säkerhetstjänst. Wikileaks avslöjanden kan mycket väl vara bra och viktiga oavsett om Assange är våldtäktsman eller inte. Ingen människa är ett helgon och även en djävul kan göra bra saker ibland.

Intressant?
Bloggat: Jinge, RödaMalmö, K & Å,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Sverige funderar på att lämna ut Assange till USAKonspirationsteorier, sexfällor, våldtäkter och Assange >>
Advertisements
 1. Pingback: Leve Liu Xiaobo – Försvara WikiLeaks

 2. Du gör rätt om du anmäler dem. Jag tror att själva Wikileaks-affären kommer att leda till en större polarisering inom vänstern. Till splittring mellan övertygade feminister och övriga, mellan dem som främst ser affären som en feministisk barrikadkamp och dem som prioriterar att belysa samhällsfaran i att Wikileaks jagas storskaligt och att dess medlemmar mordhotas och/eller terrorstämplas. Till att feminismen därefter försvagas inom olika vänsterrörelser.

  Föreställningen att en kvinnas påståenden måste tas för sanna i en konflikt med en man är djupt rotade i en del kretsar och göder besinningslösa påhopp som dem du skriver om.

 3. Pingback: Konspirationsteorier, sexfällor, våldtäkter och Assange | Svensson

 4. Den i mitt tycke underligaste delen i affären är att åklagaren först lägger ned åtalet och därefter fråntas fallet. Den nytillsatte åklagaren driver frågan till åtal utan att ha hört Assange.
  Åtalet vilar på anklagelser som aldrig skulle kunnat leda till åtal över huvud taget innan rättstillämpningen skärptes för några år sedan.

  Det allvarligaste är påståendet att han skulle använt fysisk kraft i ett skede gentemot en av kvinnorna. Dock inte i samband med en penetration. Att han sedan inte använde kondom vid något av tillfällena är ju tanklöst.

  /*En bit borttagen då det var ett påstående som inte behövs och som svårligen kan beläggas*/ #AS

  Så vitt jag vet är Broderskapsrörelsen tacksam över att Anna Ardin sedan 7/12 befinner sig i Negeveöknen där alla hoppas att hon skall göra stor nytta.

 5. När jag var i diktaturens Uruguay, då började plöstligt en tjej att flörta riktigt öppet med mig, på ett sätt som tror inte många skulle motstå, men jag tyckte att det var för öppet och misstänke ett fälla.
  Några år senare fick jag veta att hon hade mycket djupa kontakter med Uruguays högsta militärna. Och då förstod jag att det hela var ett fälla. Paranoid, nej, kunnig.

  Undrar hur många som vet vad man tycker i Latinamerika om Las Damas de Blanco.
  /*länk till sida som jag inte tillåter länkning till*/ #AS

 6. Gott råd till killar som Assange: skaffa en fru, som också hänger med runt världen. Extra plus om hon är extremt svartsjuk.
  Sen så har jag också försökt ha sex med sovande kvinnor, men de vaknar ju så fort man nuddar dem. Nån som kan tipsa om vad tricket är ?

 7. Pingback: Heteronormen återigen | Svensson

 8. Pingback: Asyl i Ecuador för Assange | Svensson