Stora studentprotester i London – det handlar om klass

Brittiska studenter har en längre tid nu protesterat mot höjningen av studieavgifterna och andra förändringar i utbildningsväsendet i Storbritannien. Förändringarna är av sådan art att de kommer att gör det omöjligt för personer från fattiga förhållanden att studera vidare på högre läroanstalter. Om jag förstått rätt så blir det också omöjligt att fortsätta för fattiga studenter som redan studerat ett par år eller nåt år.

Det är inte underligt att studenterna protesterar och är förbannade. De förändringar som ska införas gör det redan hårda brittisk klassamhället ännu hårdare. Det som ska införas ökar de redan stora ojämlikheterna och klyftorna i Storbritannien ännu större.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Stora studentprotester i London – det handlar om klass”

Kommentarer inaktiverade.