Säpo: Stockholmsbombaren var inte ensam

Enligt Säpo utgår man från att det planerade terrorbrottet i Stockholm innefattar fler misstänkta än den döde mannen. Frågan är om vi verkligen ska tro på Säpo på denna punkt.  För Säpo menar också att det hela var välplanerat. Men det undrar man ju över. En bil med gasoltuber? Verkar inte så välplanerat. Köpte bilen på Blocket under stress. Välplanerat? Sprängde sig själv. Välplanerat? Rörbomber? Välplanerat? Knappast.

Jag tror vi ska tolka Säpos uttalanden om att det var välplanerat (och kanske också tolka uttalandet om medhjälpare på samma sätt) som ett sätt att skydda sig själva för att de inte hade skuggan av en aning att det skulle hända, alternativt sket i en varning från MUST.

Men helt klart är att det på en del andra sätt finns fler ansvariga än den döde mannen.

Intressant?
Bloggat: Moberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

8 Svar på “Säpo: Stockholmsbombaren var inte ensam”

 1. Håller inte med, när något sånt här allvarligt sker måste man utgå från att flera kan vara inblandade och utreda hur det förhåller sig, man kan nämligen inte veta svaren utan att utreda.

  Kanske svaret är att han var ensam, kanske svaret är att flera var inblandade, utreder man det inte, får man inget svar, och det vore väl dumt att inte ta reda på svaret, så länge risken finns att det kan hända igen.

 2. Håller med dig Anders.
  Kvinnan i Sveg som Hapus skrev om hos Jinge hade hon även gastuber och gasol i fulla bilen. Man kan göra detta helt ensamt om man vill.

 3. Håller ej med ! det finns fler inblandade någon/några måste väl hjärntvätta denna man alt. droga för att kunna utsätta andra människor i fara . ingen kan väl få erfarenhet i ”Självbombning” därav fumligheten . men vid bilköpet ingick väl inte gastuberna ! var fann han dem ?

  1. skidåkarn: Gasoltuber kan man köpa överallt. Hjärntvätta? Han var väl fullt kapabel att fatta sina gena dåliga beslut vad jag förstår.

 4. ”någon/några måste väl hjärntvätta denna man alt. droga för att kunna utsätta andra människor i fara .”

  Varje dag väljer vi människor att utsätta andra för fara. En del gör det genom att sätta sig bakom ratten full andra gör det genom att sätta sig i ett plan och släppa ner bomber över Irakier, Afganer, Pakistanier etc

  Gastuber kan du finna överallt som Anders S skrev. Förvånad över att du inte vet det.

Kommentarer är stängda.