Vad visste försvaret? Vad visste MUST?

Frågan är vad försvarets underrättelse och säkerhetstjänst MUST visste om bombdådet i Stockholm? Om de visste nåt om terroristdådet i Stockholm överhuvudtaget. Något de aldrig skulle erkänna var fallet då MUST inte få spana på människor inne i Sverige. Om MUST visste något, om MUST (i så fall troligen KSI, det som förut hette IB)) spanat på folk i Sverige har MUST överträtt sina befogenheter. Vilket iofs inte är nåt nytt bland underrättelse- och säkerhetstjänster.

Men om de visste så undrar man ju i så fall varför de inte talade med Säpo? Det är Säpo som har ansvaret för terroristbekämpning inom Sverige. Men MUST som har de bra internationella kontakterna med exempelvis sin motsvarighet i Storbritannien. Eller talade MUST med Säpo? Fast Säpo inte vill upprepa Göteborgsfiaskot?

Intressant?
Bloggat: B & P, Moberg, Utsikt från ett tak, Röda Lund,
Borgarmedia: Skanskan, NSK1, 2, 3, AB1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • TimS

  Tacka för att denne terrorists förehavanden inte identifierats av Sveriges telefon- och internetspaningssystem! Dessa system jobbar sig svettiga med att spåra finniga tonåringar som laddar musik…..

 • andreas

  Om det är så att dom visste vad som skulle (kunnat) hända så är det en öppen fråga varför dom inget gjorde. Personligen så befarar jag att dom isåfall haft en plan med att låta det ske. Precis som det finns olika åsikter om 9/11 så kommer det att finnas det kring detta.

 • ragnar

  Om försvaret visste nåt, så självklart höll de tyst. Alla vet ju hur polisen hånades av media o bloggare efter ”bomhotet” mot Nordstan för drygt en månads sen.
  Lika självklart är att FRA får arbeta ostört utan inblandning av politiker o media.

 • Pingback: Säpo: Stockholmsbombaren var inte ensam | Svensson()

 • Gojjish

  TimS:
  exakt min tanke! dom infördes, på pappret, för att spana mot terrorhot etc .. så upp till bevis nu, vad har dom spanat efter alla dessa månader.