Assange släpps ur häkte

Del 18 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Julian Assange släpps ur brittiskt häkte, men är fortsatt häktad. Sådant är möjligt i den anglosaxiska rättstraditionen mot att man betalar borgen. Borgen för Assange sattes till 200 000 pund. Förhandlingar om utlämning till Sverige fortsätter. Men Sverige försöker enligt uppgifter i media stoppa frigivningen.

Noterbart i det sammanhanget är att det är mycket ovanligt att människor misstänkta för sexbrott i Sverige eller svenskar misstänkta för sexbrott efterlyses internationellt för sexbrott. Julian Assange är faktiskt bara ett av två fall. Den andre är en man misstänkt för en mängd sexuella övergrepp mot barn. För den typen av misstankar som riktas mot Assange har det aldrig förekommit tidigare.

Sen undrar man ju över varför inte den svenska åklagaren helt enkelt skickat nån till häktet i London för att höra Assange. Det hade förmodligen sparat både tid och pengar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Series Navigation<< Konspirationsteorier, sexfällor, våldtäkter och AssangeAssange släpps inte lik förbannat >>
Advertisements

13 Replies to “Assange släpps ur häkte”

 1. Enligt Guardian om de har rätt så tänker Ny överklaga. Det är så tydligt hur ett system missbrukas av henne från början. Detta handlar inte alls längre om mistänkt våldtäkt i Sverige från hennes alla ageranden.

 2. Äh, varför ska en svensk åklagare åka till London för att en slingerbult vägrar infinna sig här?

  1. Mikael: För att det är billigare, effektivare och snabbare. Prestige när det gäller sånt här är bara löjligt. Och varför hörde hon honom inte innan han lämnade Sverige?

 3. Jag undrar också varför inte den svenska åklagaren skickade någon till häktet och förhörde honom där. Enkelt, snabbt och säkert mycket billigare för staten. Han kunde ju knappast smita när satt där. Det hela döljer något som gör att jag inte tror ett dugg på vad som han anklagas för. Det är något annat som ligger bakom. Frågan är bara vad…

 4. Allt detta bara för ett förhör????? Det är det fruktansvärt vilket budskap de skickar. Inget av de vi ser har med hans förhör – här skickas tydliga buskapet till oss alla andra försök inte ärndra på rådande politiska system. Allvarligt vad skiljer detta från totalitära regimers sätt? Ja här lägger vi miljoner på att spela teater kallad demokrati i dessa dagar. Jag är arg och ledsen att vi kommit till sådant samhälle 🙁

 5. Hela hanteringen svärtar det Svenska rättssystemets anseende utomlands – kommentarer från Kanadensisk press:

  ”The lengths to which the Swedish prosecution is willing to go to deny Assange bail is your evidence that something very fishy is going on here. Their attitude would be appropriate if Assange had been caught after a prolonged manhunt. Let’s not forget he turned himself in. What flight risk are we talking about?

  Another hint: it’s been a while now that these supposed rapes have been in the news. If he’s such an aggressor in the sack, why is it that no other women have come forward confirming this M.O.? You can’t tell me he suddenly turned into a sexual predator just for the month of August 2010, and only in Sweden.

  And just for the record, I’m an older woman and I know a thing or two about male sexual aggression. I would be the first to stand in solidarity with women who’ve fallen victim to it, but I don’t feel any such urge in this case.

  I say there’s something very rotten in the state of Sweden !!”

  och:

  ”The Swedish prosecutor is doing an excellent job of executing American foreign policy for her true masters. The UK justice system is being easily manipulated to keep Assange in custody on bogus charges until espionage charges can be concocted in secret hearings in Virginia USA”

 6. Nåja, rättsväsendet i UK är väl inte mycket att skryta med det heller, jfr efterspelet till Ian Tomlinsons död till följd av polismisshandel.Säg något land där det finns ett okorrumperat rättsväsende den som kan…

Kommentarer inaktiverade.