Pär Mellström – Pivot Capital Management

Del 6 av 11 i serien Rysslandsplundrarna

I investmentbanken Brunswick som ju hade som affärsidé att plundra vanliga ryssar på deras delar i de företag som skulle privatiseras efter Sovjets fall var Gerard De Geer huvudägare. Runt sig samlade han en grupp med yngre män som alla hade gått på militärens tolkskola där de lärt sig ryska. En av dessa var Pär Mellström. År 2000 sålde han sin andel i Brunswick.

Pär Mellström är idag delägare tillsammans med Carl George i Londonbaserade, men i skatteparadiset Cayman Islands hemmahörande, hedgefonden Pivot Capital Management, startad år 2002 med de pengar han fick för sin andel i Brunswick. Familjen Lundin anses stå för en del av kapitalet i Pivot. Mellström har tidigare varit styrelseledamot deras ryska oljebolagsintressen, Vostok Nafta och Vostok Gas.

Pär Mellström tycks vara den mest tillbakadragne och hemlighetsfulle av de forna delägarna och medarbetarna i Brunswick så det är inte helt lätt att hitta uppgifter om honom och hans företag.

Läs mer: DPS, Time, Economist, CNN,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series Navigation<< Paul Leander Engström – Prosperity, Ture InvestUlf Persson – Mint Capital >>
Advertisements