FN-chef ska ha mörkat organhandel

Enligt uppgifter i media så anklagas en hög dansk FN-chef för att mörkat illegal organhandel i Kosovo. Skyldig till organhandeln ska bland annat Hashim Thaci, premiärminister i Kosovo vara. Den danske diplomaten Søren Jessen-Petersen beskylls för att ha begravt en rapport om organhandeln. Allt enligt den serbiska regeringen. Jessen-Petersen var chef för FN:s operation i Kosovo, UNMIK, från 2004 till 2006.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

6 Replies to “FN-chef ska ha mörkat organhandel”

  1. Det är såklart väldigt lågt att tjäna pengar på döda människors organ men så länge de inte dödades för organen utan skulle dött iaf så är det ju bättre att organen säljs olagligt än att de ligger och ruttnar i en grav ihop med en död soldat som inte har någon direkt glädje av en fungerande njure.

  2. Det är såklart väldigt lågt att tjäna pengar på döda människors organ men så länge de inte dödades för organen utan skulle dött iaf så är det ju bättre att organen säljs olagligt än att de ligger och ruttnar i en grav ihop med en död soldat som inte har någon direkt glädje av en fungerande njure.

  3. Det är såklart väldigt lågt att tjäna pengar på döda människors organ men så länge de inte dödades för organen utan skulle dött iaf så är det ju bättre att organen säljs olagligt än att de ligger och ruttnar i en grav ihop med en död soldat som inte har någon direkt glädje av en fungerande njure.

  4. Jonas, det handlar inte om döda människor. Man kan inte ta organen från en död människa när det gäller operationer. Det här har handlat om levande människor. Därmed inte sagt att organen från döda inte kan användas till annat. Det kan det, exempelvis för forskning eller förbättring av enstaka läkares kunskaper.

    1. Man kan visst ta organen från en död människa, hur tror du att en hjärttransplantation går till tex? När man tittar närmare på artikeln som länkas till så antyds det ju iofs att de tagit organen från levande människor även om det inte är helt omöjligt att tolka det som att de hållit folk fångna och sen sålt organen när någon dött.

      1. Jonas: Man kan inte ta organ från en människa där hjärtat har stått stilla för länge. Detta gäller i allmänhet för en skadad i fält. När man tar organ från döda gör man det från hjärndöda där hjärtat fortfarande slår eller från personer där hjärtat precis stannat. Nån läkare kan säkert svara mer exakt på detta.

Kommentarer inaktiverade.