Fotboll är den populäraste sporten och blåvitt det mest omtyckta laget

Att fotboll är Sveriges populäraste sport är inte förvånande. En stor majoritet av alla svenska män och många kvinnor har spelat fotboll nån gång i sitt liv. I södra Sverige har de flesta människor knappast stått på ett par skridskor. I Göteborg finns hundratals fotbollslag men bara några få ishockeylag. Både handboll och innebandy är säkerligen större idrotter i Göteborg än vad ishockey är.  För att inte säga ridsport som väl är i paritet med fotboll.

Att IFK Göteborg är Sveriges populäraste fotbollslag är inte heller förvånande. Många utanför Göteborg gillar IFK, men hur många utanför Stockholm har verkligen några känslor för AIK. Inte många alls misstänker jag. Och förstås är GAIS det näst populäraste laget i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Tyvärr är det rätt många på vischan, i alla fall i min generation, som säger sig hålla på AIK. Det flyttade ut en massa gröna vågare i början på 80-talet till allehanda kommuner och vi bonnungar tyckte ju stockholmarna var så tuffa med sitt ajk.

    Något man ju, i likhet med sängvätning, växte ifrån med stigande ålder.