Järnvägsmuseet räddar järnvägstrafiken

Eftersom järnvägsbolagen skrotat de snöplogståg SJ hade innan avregleringen och styckningen av företaget så har nu ett par museilok plockats fram från järnvägsmuseet för att ploga järnvägen mellan Mjölby och Alvesta. Om något så visar detta på det fullständig vansinnet som avregleringen, marknadsanpassningen, styckningen och privatiseringen av järnvägen, järnvägsunderhållet och tågtrafiken är. Det finns säkert fler gamla plogar och Da-lok runtomkring i landet som kan sättas in. Om inte så kan väl lite gamla ånglok plockas fram för att ploga järnvägen.

Men naturligtvis är det orimligt att museilok klarar av det som de moderna privatiserade och vinstmaximerande järnvägsbolagen och deras lok och tåg inte kan klara av.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, GP1, 2, 3, SMP, AB1, 2, EX1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Järnvägsmuseet räddar järnvägstrafiken”

  1. Så går det när Sverige säljs ut av kapitalist svinen.

    Tyvärr är de en majoritet nu, så allt som vi i Sverige är vana av det bara fungerar och rullar på, det kommer att försvinna.

    Socialismen som skapade allt detta, solidariteten, medmänskligheten, har runnit ur tiden i Sverige, de flesta bryr sig bara om sig själva och att de ska på kortast tid äga mest och nå toppen först.

    Materialistiskt och tyvärr framtiden för västvärlden som ser socialismen som kommunism.

Kommentarer inaktiverade.