SVD:s ”kartläggning” av järnvägsaktörerna är värdelös

Svenska Dagbladet säger sig ha gjort en kartläggning av järnvägsaktörerna. Men ärligt sagt, det är inte mycket till kartläggning (inte ens för en resa) utan sånt man kan skriva rakt ur minnet efter 5 minuters surfande på nätet. Jag har däremot gjort en riktig kartläggning av aktörerna på den svenska järnvägsmarknaden, de som tjänar pengar på underhåll, banunderhåll, persontrafik, godstrafik och bussbolagen. Det är i huvudsak en samling riskkapitalbolag, några transnationella jätteföretag och ett antal utländska statligt ägda företag.

Sammelsuriet av bolag, vinstmaximering, uppstyckning, privatisering och avreglering är det som är huvudorsaken till kaoset på järnvägen. Vädret är bara den sista lilla tuvan som fått allt att rasa.

Läs mer:

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN1, 2, SMP, Barometern1, 2, HD1, 2, Skanskan1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Rätt, rätt, rätt, spöa Trötter -media