De gripna i Köpenhamn kan lika gärna vara rånare

Ingenting som framkommit på PET:s och Säpos presskonferens Köpenhamn ger några som helst belägg för att de 5 gripna skulle ha planerat ett terrordåd eller ens vara terrorister. De kan så vitt jag förstår lika gärna vara vanliga sketna rånare som förberedde ett värdetransportrån eller nåt liknande. Klart är att de innehade skjutvapen, men så mycket mer är faktiskt inte klart. Jo, de åkte i bil från Stockholm och hade vapnen med sig hela vägen.

Säpo och PET avvisade samtidigt alla kopplingar till det tidigare bombdådet i Stockholm och till kronprins Frederiks besök på JP/Politiken. Däremot antydde PET att det kan finnas kopplingar till David Headley, en pakistanier som ska ha försökt rekrytera folk i Skandinavien till nåt terrorändamål. Enligt media i alla fall. För mig verkar även det ärendet mycket oklart och det är bara osäkra uppgifter i media som menar att det överhuvudtaget har ägt rum.

David Headley uppges i vissa tidningar också ha varit ansvarig för planering av det blodiga terrordådet i Mumbai i november 2008. han ska ha gjort rekogniceringsturer som dessutom var betalda av den pakistanska säkerhetstjänsten ISI som i sin tur har nära samarbete med US-amerikanska säkerhetstjänster. Headley finns för närvarande (sen oktober 2009)  i USA och arbetar åt US-amerikanska underättelstjänster om jag förstått det hela rätt. Kopplingar till honom kan i så fall betyda precis vad som helst. Och uppgifter från, om och kring honom är därmed inte heller vara trovärdiga.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Kulturbloggen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements