Ett år av flygstörningar, tågstörningar och …..

Hela 2010 har gått, snart. Året började med en sen och lång vinter. Den kallaste på mycket ång tid. Året slutade också med en kall vinter. Tidig och mycket kall. Den kallaste på mycket, mycket lång tid. Både i början av året och i slutet av året så orsakade snön och kylan svåra problem för tågtrafiken på våra järnvägar. Men som jag många gånger skrivit. Vädret är inte grundorsaken till problem. Grundorsakerna är andra och dem kan ni läsa om i en rad inlägg som jag skrivit under året:

Nu är det ju dock inte bara tågtrafiken som störts av det vintriga vädret utan också flygtrafiken i Europa. Men de värsta flygtrafikstörningarna under året stod inte vintern för. Utan ansvarig för det var en isländsk vulkan:

Sen har förstås året också präglats av en skenande islamofobi, inte hos svenska folket där flyktingvänligheten ökar stadigt, men hos media, framförallt i SVD.s spalter. En skenande islamofobi hos journalister som varit en av orsakerna till att rasisterna i Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen.

Vidare fortsätter privatiseringar, nedskärningar och omfördelning från fattig till rik under ledning av moderaterna. Samt det usla valet för vänsterpartiet och socialdemokraterna. Om detta har jag också skrivit och det ska jag eventuellt återkomma till men just nu hänvisar jag till Kjell Pettersson och Internationalen. Dessutom har vi förstår den värste svenska terroristen under det gångna året och några år tillbaka, Peter Mangs i Malmö som terroriserat invandrare under fler år.

Sen har vi förstås också Wikileaks, Cablegate, Julian Assange och Assangeaffären. Det har varit ett händelserikt år.

Intressant?
Bloggat: K & Å, Sommestad, Peter Andersson,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, 3, 4, 5, 6, GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Ett år av flygstörningar, tågstörningar och …..”

Kommentarer inaktiverade.