Naturkatastrofer och andra olyckor

2010 var inte bara ett år av flygstörningar och tågstörningar. Det var också ett år med naturkatastrofer. Den fruktansvärda jordbävningen på Haiti var förstås den värsta katastrofen, dessutom senare förvärrad av en koleraepidemi ditförd av FN-soldater. En av människor orsakad katastrof alltså. Precis som det ständigt pågående kriget i östra Kongo och flyktingkatastrofen i Darfur. Något som kanske Carl Bildt och hans kompisar i familjen Lundin, både Adolf Lundin och han barn liksom Adolf Lundins bror, den KSI (IB)-anställde Bertil Lundin, kanske har ett visst ansvara för.

Familjen Lundin tillhör dessutom de Rysslandsplundrare som jag skrivit ett antal inlägg om. Tillsammans med personer som Gerard De Geer, Martin Andersson och Peter Elam Håkansson. Dessutom är familjen Lundins företagsimperium upppbyggt på ett sådant sätt att skatter undviks i så stor utsträckning som möjligt. Andra svenska finansfamiljer som gjort ungefär likadant är Philip-Sörensen, Paulsen, Påhlsson, Kamprad och Rausing.

Andra katastrofer orsakade av mänsklig aktivitet är förstås oljekatastrofen i mexikanska gulfen, oljeutsläppen i Nigeria och den rasade slamdammen vid ett smältverk i Ungern samt förstås ett större antal mindre olyckor och katastrofer på arbetsplatser runtomkring i världen som exempelvis gruvolyckan i Chile och andra olyckor i gruvor med dödligare utgång som på Nya Zeeland och i Kina.

Intressant?
I media: Fokus1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, E24_1, 2, 3, 4, DA1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements