Tramsvuxna och stressbarn

Boknytt
Det infantila samhället
Carl Hamilton
Prisma

Tramsvuxna och stressbarn

Vuxna vill vara eviga tonåringar. Barn hetsas att bli vuxna i förtid. Vuxenvärldens själviska ansvarslöshet och abdikation från föräldrarollen skapar den nutida barndomens psykiska och fysiska stressjukdomar. Såpoperornas tramsteve och annan översexad kommersiell masskultur påverkar både vuxna och barn att bli eviga 25-åringar.

Allt detta har sagts förr. Men Carl Hamilton säger det mer övertygande i ”Det infantila samhället – Barndomens slut”. Dessutom med en massa intressanta utvikningar kring huvudtemat om omogna vuxna som sviker barnen. Och därmed det kollektiva ansvaret för samhället/kulturen/nationen/demokratin.

Alla föräldrar och medborgare borde läsa denna bok. Och kom ihåg: Vår tids mantra, livsfilosofi och heliga ko må vara attityden; ”Det viktigaste är väl att var och en får göra som den vill, typ”. Men tillsammans kan vi ändra på attityder i riktning mot ansvar för barn och medmänniskor.

Hans Norebrink

Läs mer: Blaskan, Knuff, DN,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements