Förbud, förbud, kontroll, kontroll

Det tycks vara svaret på alla frågor hos borgaralliansen. Göran Hägglund vill nu har förbud mot medlemskap i organisationer som är terroriststämplade och i rasistorganisationer. Eftersom det ju är helt lagligt att vara rasist så förstår jag inte hur ett förbud på medlemskap i rasistorganisationer ska fungera. Det måste ju betyda att man i praktiken inför förbud mot att vara rasist. Vilket ju är omöjligt.

Hur avgör man vilken organisation som är rasistisk eller terroristorganisation? Vem ska avgöra det? Det hela blir helt godtyckligt och är helt beroende på vem som för tillfället har makten. Det är inte en rimlig ordning. Jag vet åtskilliga organisationer som är terroriststämplade av antingen USA, EU eller båda som inte alls är att betrakta som terrorister alls. Det gäller exempelvis flera befrielserörelser i olika asiatiska länder, Al- Shabaab, Hamas, PFLP och en rad andra organsiationer.

Det finns inte heller i Sverige någon ofta förekommande rekryteringsverksamhet till terrorbrott. Naturligtvis har det hänt att svenskar rekryterats för att begå terroristbrott, men det är mycket ovanligt. Antalet svenskar som skulle kunna tänka sig att begå sådana brott är förmodligen att räkna i nåt tiotal. Siffran 200 som nämns har Säpo i princip tagit ur luften och det finns inga egentliga belägg för saken.

Så vi har något som faktiskt inte är ett samhällsproblem i Sverige och för det vill Göran Hägglund ta ytterligare ett steg mot att avskaffa demokratin och införa godtycklig övervakning, kontroll och förbud. Dessutom är KD med utspelet i praktiken själva rasister genom att de så öppet spelar på och använder sig av islamofobi för att försöka öka sitt stöd. Enligt Hägglund borde det därmed vara förbjudet med medlemskap i kristdemokraterna.

Intressant?
Borgarmedia: DN, SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. Du måste förstå att det är för att religiösa fanatiker som vill att världen ska gå under inte ska få tag på massförstörelsevapen…m.a.o. ungefär som Sarah Palin…

    …den kristna högerna alltså…vilka skumma lirare…

    /DNME – som har betydligt mer respekt för terrorstämplade Hassan Nasrallah än för Göran Hägglund

  2. Pingback: Vill Hägglund förbjuda SD? « Röda Berget