Hells Angelsanknutna i Eskilstuna åtalade

5 personer, varav två med anknytning till Hells Angels i Eskilstuna har åtalats för omfattande narkotikabrott. I två liknande fall har medlemmar i Hells Angels (HA) och Red & White Crew i Göteborg dömts för amfetaminsmuggling respektive åtalats för metamfetamininnehav och planerad försäljning.

I Eskilstunafallet handlar det om hasch och amfetamin där stora kvantiteter har beslagtagits av polisen. En av de åtalade i Eskilstuna är medlem i Red & White Crew, supporterorganisation till Hells Angels. En annan är på väg att bli medlem i samma organisation. I en lång rad fall under det seanst året/halvåret har nu alltså polisen kunnat sätta dit och klämma åt det som Lasse Wierup och Matti Larsson kallar för ”Sveriges bäst organiserade kriminella gäng” i sin böcker, Svensk maffia (2007) och Svensk maffia – fortsättningen (2010).

Förutom de redan nämnda fallen har flera HA-anknutna personer i Luleå dömts till fängelse och i Malmö har några anhållits som misstänkta för väpnat rån.

Intressant?
Borgarmedia: EX,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements