Vaccin ger inte autism

Den studie som år 1998 påstod att barn kunde få autism av trippelvaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund är enligt brittiska tidskriften British Medical Journal (BMJ) en ren förfalskning gjord på beställning från en advokatbyrå som ville inleda rättsprocesser för vaccinmotståndares räkning. Hela rapporten tycks ha fabricerats, uppgifter förfalskats och förvanskats. Eller rent av hittats på:

Enligt BMJ är det inte möjligt att Wakefield begick ett misstag, han måste ha förfalskat uppgifterna i studien. Bland annat har tidningens efterforskningar visat att ett antal av barnen visade symtom på autism redan före vaccineringen. Och i inget av de tolv fallen stämde studiens uppgifter med barnens medicinska journaler. Vissa diagnoser var tillrättalagda, datum hade ändrats. Av de barn som påstods ha blivit autistiska av vaccinet, var bara ett klart diagnostiserad med sjukdomen.

Enligt BMJ fick Wakefield, som förnekar alla anklagelser, i hemlighet hundratusentals dollar av en advokatbyrå som planerade att för vaccinmotståndares räkning starta en rättslig process mot vaccinet.

Intressant?
Bloggat: NAS,
Borgarmedia: AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Tänkte bara jag skulle påpeka att det inte är klarlagt om vaccinet kan ge autism eller inte. Att en rapport om att så är fallet, är falsk, betyder inte att så inte är fallet ändå. Som jämförelse kan ju t.ex. påpekas att flera klimatrapporter blivit bevisade falska så.

  • Jo det är klarlagt att vaccinet inte kan ge autism. Sen länge. Se exempelvis artiklar i Lancet år 2004.

 • Anonym

  Det finns inget som visar på samband mellan vaccin och autism… däremot finns det mycket som visar på tydligt samband mellan vaccin och kraftigt ökad överlevnad från barnsjukdomar, polio, influensor och liknande. En snurrig subkultur med rötter i den mycket osympatiska religiösa sekten antroposofi lurar många människor att avstå vaccinering av sina barn och lägger därmed grund för framtida epidemier som vi under några generationer i stort sett sluppit i norra Europa.. Och riskerar sina egna barns hälsa…. Under en tid var den stackars Maria Carlshamre (som heter nåt annat idag) en obalanserad talesperson för antivaccinationslobbyn, men sedan hon uteslöts ur Folkpartiet och gick med i Feministiskt Initiativ, och dessutom trasslade in sej i skatteproblem, har hon inte setts i sällskap med vaccinfrågor… vad jag vet…

 • Wakefields studie är den enda studie som påvisat ett samband mellan trippelvaccinet och autism. Den visade sig vara ett falsarium. I länken nedan finns en lista på 25 studier som visar att det inte finns ett samband.
  http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?p=361879#p361879
  Vilka slutsatser skall vi dra av det?

 • Pingback: Vaccinbluffen leder till utredningar | Svensson()

 • Pingback: Vaccination bidrar till autism « Yasers hörna()