Har Ohly fått en hjärntumör?

Efter ett val där socialdemokraterna misslyckades totalt och där vänsterpartiet inte lyckades nåt vidare heller. Ett val i en situation som borde ha möjliggjort för vänsterpartiet att växa innebar inga som helst framgångar för vänsterpartiet. Huvudanledningen till detta misslyckade anser jag att det rödgröna samarbetet var. Istället för att kritisera socialdemokratin och alla andra från en klar vänsterposition satte sig vänsterpartiet under Ohlys ledning i knät på socialdemokraterna och deras nyliberala nedskärningspolitik.

Valet var ett klart misslyckande också för vänsterpartiet och Lars Ohly vill tydligen fortsätta på samma misslyckade väg. Sådant är för mig obegripligt, det är ologiskt, orimligt och framstår som helt sanslöst korkat, därför min något drastiska rubrik. För man undrar ju vad det tar åt folk som tar sån ologisk ställning sig som Lars Ohly gör. Hade jag varit vänsterpartist hade jag jobbat för att byta ut karln så snabbt som möjligt. Han tycks ju vara inne i en allvarlig fas av verklighetsförnekelse.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Jag håller med dig delvis, men i början av det rödgröna samarbetet så gick det ju bra i opinionen för de rödgröna partierna, så samarbetet i sig kan jag inte se som problemet. Dippen kom efter bland annat löfte om skattehöjningen på bensin, som hur väl den än förklaras aldrig drar några röster…

  • Det var en synvilla att det gick bra då. Vänsterpartiets knäfall för socialdemokratin hade inte gått upp för folk då.

   • Beroende på vem man frågar så är det olika om det är S, Mp eller V som knäfallit för någon av de andra partierna. Jag tror inte det är eventuellt knäfallande som är problemet utan budgeten som inte tilltalade folk. Svårt att dra andra slutsatser eftersom det var direkt efter den tappet kom och det var stort och tydligt.

 • Ohly är sugen på att sitta i en regering, det är min slutsats. För han måste ju förstå lika väl som jag att ett samarbete med S och MP per definition innebär att göra avkall på allt som kan liknas vid en riktig vänsterpolitik.

 • Anonym

  Det märkligaste är kanske att han inte fattar att varken SAP eller MP vill ha med Ohly eller V att göra på det planet igen efter fiaskot i valet. Fattar han verkligen inte att han är dumpad? Har han verkligen ingen analysförmåga eller självinsikt?

  • Det verkar ju inte så. Mycket märkligt faktiskt.

   • Anonym

    Nej, hade han haft självinsikt hade han nog ställt sin plats till förfogande vid det här laget. Ohlys ego är just nu V:s största problem och anledningen till att man minskar och faktiskt har en uppenbar kris. Sahlin fattade ju i alla fall att hennes tid var över…

 • Kommunister har aldrig kontakt med verkligheten så han är i rätt sällskap 😉

 • Ohlys agerande är minst sagt märkligt, det var samma när S och Mp aktivt dumpade V genom att säga att det rödgröna samarbetet upphört Ohly pladdrade på som om det var en tillfällig time out.

  När Ohly och V fick krypa till korset för att få vara med de rödgröna skrev man i praktiken under på samma ekonomiska politik som nu förs i eurolandet, en förödande högerpolitik med nedskärnings och deflationspolitik som kommer att leda till än mer ekonomisk stagnation än euroidiotin redan skapat under sin korta levnad.

  Som Bosse Ringholm sa, människan verkar sakna sjukdomsinsikt.

 • Pingback: Vänsterpartiets två högerpartiledarkandidater | Svensson()