USA har ingen respekt för yttrandefrihet och andra delar av världen

USA, som precis drabbats av ett allvarligt politiskt attentat, visar ständigt att man definitivt inte bryr sig om yttrandefriheten och internationell lagar. I alla fall inte så länge det är US-amerikanska intressen som påverkas av denna yttrandefrihet och människors aktiviteter. Man begär nu ut Twitterflöden från flera personer med anknytning till Wikileaks, däribland en isländska parlamentsledamot. Att hon är det är naturligtvis inget som USA bryr sig om. SÅ länge det inte handlar om US-amerikanska politiker så skiter USA högaktningsfullt i vilka eventuella demokratiska rättigheter en politiker har. Man har till exempel hindrat EU-parlamentariker som Alain Krivine (i EU-parlamentet tidigare) från att komma in i USA.

Det hela är en fortsättning på en utveckling som startade för länge sen, och som accelererade under George Bush den yngres regeringstid. En utveckling där USA blivit allt mer arrogant och nonchalant i den internationell politiken. Man startar krig som man vill, bland annat med hjälp av lögner och kräver att andra länder inför lagar som gynnar USA:s industri och för att stoppa den reaktion som USA:s aggressivitet, arrogans och nonchalans orsakar i världen. Inte minst i de muslimska delarna av världen och världens befolkning. En utveckling som är på väg att medföra ännu värre konsekvenser.

Om en sådan person med sådan retorik som Sarah Palin skulle vinna ett val i USA skulle vi förmodligen få än fler av den typen av vansinnesdåd som vi nu sett i USA. Där en person med psykiska och/eller sociala problem och starkt påverkad av politisk retorik och rådande stämningar i USA skjutit sex personer till döds och svårt skadat en kongressledamot (Gabrielle Giffords) i ett attentat som om det hade varit en muslim som utfört det, genast hade kallats terroristdåd. För egentligen skiljer ingenting detta dåd från Abdulwahabs försök till attentat i Stockholm. Med Sarah Palin och/eller hennes gelikar skulle dessutom USA bli ännu mer arrogant, ignorant och aggressivt mot omvärlden.

Intressant?
Bloggat: Frasse, Swartz, K & Å, Moberg, Moderatkarameller, ARAR, Prog USA,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

6 Replies to “USA har ingen respekt för yttrandefrihet och andra delar av världen”

 1. USA behöver naturligtvis inte begära ut några Twitterflöden med domstolshjälp, de har redan allt lagrat i realtid medan de skrevs. Det här är bara ett sätt att via media hota alla som i framtiden kan tänka sig arbeta för Wikileaks.

 2. Demokrati och Twitter har väl ingen koppling? Twitter står under Amerikansk lag. Om en person blir mördad och har ett facebookkonto så kommer polisen begära ut dennes konversationer för att hitta bevis, oberoende om det är Sverige eller USA. Ingen skillnad här och har inget med demokrati att göra. USA anser att de har gjort något olagligt och vill därför leta bevis för detta, det är upp till domstolen att avgöra om det finns skäl för det.

  Att USA är en dålig demokrati är helt sant, men den här saken har ju inget med det att göra.

  1. Demokrati och yttrandefrihet har med varandra att göra. Twitter har med yttrandefrihet att göra. Alltså har möjligheten att uttala sig via Twitter med yttrandefrihet att göra och med demokrati att göra.

   Att få uttryck vilken åsikt man vill har med demokrati och yttrandefrihet att göra. Att försöka göra uttalanden och åsikter till brott är odemokratiskt. (uttalanden kan iofs i vissa fall vara brott, men knappast i detta fall)

   1. Du har rätt att göra vilka uttalande du vill. Du har absolut inte rätt att göra dem på Twitter. Twitter bestämmer väl själv vilka gränser de vill ha för yttrandefrihet. Du är fri att starta ditt eget Twitter om du tycker deras suger. Twitter har aldrig varit och kommer aldrig vara en demokrati.

    Vad de däremot måste göra är att följa demokratiska lagar. En av dessa är att ta fram bevisföring om ett grovare brott misstänks. Dessa lagar gäller såväl i Sverige som i USA. Dessa är upp till en domstol att bedömma just nu.

    Återigen – USA och demokrati hör inte ihop, men det här fallet hade fungerat exakt likadan i valfritt land i världen. Man lämnar ut bevismaterial vi grovare brott. Om Assange och Jónsdóttir har haft konversation på Twitter som rör hemligheter för Wikileaks eller Jónsdóttir har haft konversationer som rör hemligheter om Island, så bör de avsättas från sina positioner, för då är de helt enkelt för inkompetenta för att förstå grundläggande kommunikationssekretess. Twitter äger rätten till allt du skriver på Twitter. På Twitter skall du på din höjd avslöja vad du åt till lunch igår.

    1. Nej, Twitter äger inte nånting du skriver. I alla fall inte om du bor och verkar i Sverige. Våra lagar funkar inte så. Det du sprider är en missuppfattning. I detta och också i övrigt så för du ett resonemang som inte har nåt med mitt inlägg att göra.

Kommentarer inaktiverade.