Vargjakten avslutad i Dalarna och Gävleborgs län

Efter en dags vargjakt har alla tillåtna vargar skjutits i Dalarna (möjligtvis återstår en) och i Gävleborgs län. Det är naturligtvis 8 (eller 9) vargar för mycket då ingen licensjakt på varg borde vara tillåten i Sverige. Den är onödig och äventyrar vargens framtid som art i de svenska skogarna.

I Värmland sköt jägarna inte en enda varg under första jaktdagen, vilket verkar underligt då de förra året sköt nio stycken den första dagen. Jägarna uppger själv att det är vädret som gjort att man inte kunnat spåra vargarna.

Inte heller i Örebro län, Västra Götalands län eller Västmanlands län har någon varg skjutits den första dagen. men det är mer som det var förra året. I Örebro lyckades Hasselforsvargarna då gömma sig effektivt. Kanske lyckas de lika bar i år? Det kan de exempelvis göra genom att vandra över gränsen till Västra Götaland för i den delen av Västergötland är jakt på varg inte tillåten.

Vargarna i södra Bohuslän kan promenera ner till södra delen av Kungälvs kommun eller ut på öarna så får de inte heller. I norra Bohuslän och Dalsland kan de uppehålla sig i Norge till den 5 februari så är läget lugnt. Men så sker nog inte. Innan dess har nog jägarna även i andra områden fällt de vargar de har tillstånd att fälla i denna helt oacceptabla licensjakt på varg.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson, Moberg, Annarkia, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ja, jag skriver mycket om det pà mina bloggar ”Rovdjurens Värld” och ”Finns mitt Sverige kvar ?”…

    En helt onödig jakt och den strider mot EUs jaktdirektiv… Hoppas att Carlgren döms för det… Men EU är väl för veliga…

    Hàller med dig!