Oacceptabla avvisningar till Irak

Flertalet länder i Europa har stoppat utvisningar till Irak när det gäller asylsökande flyktingar. Men inte Sverige. Sverige utvisar såväl kristna som homosexuella till mycket osäkra förhållanden i Bagdad. Detta trots att Europarådet, FN:s flyktingkommissariat UNHCR och Amnesty kritiserar utvisningarna.

Flera aktioner från flyktingaktivister har genomförts för att försöka stoppa utvisningarna. Förvaret vid Sagåsen i Kållered i södra Göteborg blockerades i flera dagar och vid förvaret i Märsta har också genomförts protester. Resultatet har än så länge bara blivit en uppflammande diskussion om Sveriges flyktingpolitik.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Vilket land i Europa har per capita tagit emot flest asylsökande från Irak? Vilken stad i Sverige har tagit emot fler flyktingar från Irak än hela USA gjort?
  Det är lätt att vara generös med andras pengar….

 • Anonym

  Just det, felezzo. Och vilket land kritiserar Amnesty, Europarådet m.fl? Alla vet att man ska söka uppehållstillstånd från svensk ambassad eller konsulat i sitt hemland. Kommer man hit utan rätt tillstånd så ska man åka ut.

 • Klarar ni inte att skriva kommentarer som följer mina kommentarsregler så får ni inte med kommentarerna.

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

  Dvs, det ska handla om det jag skrivit om. I detta fall, utvisningarna till Irak, situationen i Irak och aktionerna för att förhindra utvisningar. En generell diskussion om flyktingpolitik med detta som utgångspunkt kan jag också tänka mig. Men faktapåståenden ska beläggas med källor.