Blev Birro lurad? Tiggeri? Förlåtelse?

Ärligt sagt. Jag begriper inte riktigt Birros text om den lilla flickan som vill ha sin väska. Han plockade upp väskan till flickan som visade sig vara frisk och inte rullstolsbunden. Det är väl inget att hetsa upp sig över? Jag begriper faktiskt inte vad problemet är. Visst blev han lurad och kanske var det så att männen övade flickan för att tigga (men det vet vi faktiskt inte, det kanske bara ett busstreck?).

Men vad spelar det för roll? Flickan och männen har det säkert mer problematiskt och betydligt fattigare än vad Marcus Birro har det. Så varför skulle det vara ett problem att tiggare luras? De behöver ju faktiskt pengar oavsett om de är handikappade eller inte. Men får naturligtvis mer om de låtsas vara handikappade. Så varför skulle de inte göra det? Tiggeri och fattigdom upphör inte bara för att vi blir upprörda för att vi blir lurade.

Vill vi inte bli lurade för att ge välgörenhetspengar så måste vi ju förändra verkligheten i Europa för fattiga, för romer. Vi måste se till att alla människor kan leva bra utan att de behöver tigga. Det behövs helt enkelt socialförsäkringssystem i hela Europa. Då behöver ingen människa lita på välgörenhet och då behöver ingen tigga för att få en bättre tillvaro. Det är lärdomen av den icke-handikappade lilla tiggarflickan som Birro mötte på väg till kyrkan.

Och är det inte kristet att förlåta, inte ens det klarar uppenbarligen den ”kristne” Marcus Birro av. En sån hycklare!

Intressant?
Bloggat: Signerat Kjellberg, Magnus Betner, Pyttemonarkin, Opassande,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • För mig verkade det som ett rånupplägg. Gaturånare gör ju ofta så här, ber om hjälp med något, och när de får hjälp så identifierar de hjälparen som ett medgörligt rånoffer. Rätt många rån börjar ju med ”Hej du har inte en cigg?”

  • Man han blev ju inte rånad?

   Nej, rånupplägg är nog faktiskt inte så troligt.

   Så vad är problemet?

   • Ingenjören

    Hela grejen var dessutom en TV3 sketch, flickan gjorde en dolda-kameran grej. De andra personerna han såg verkade inte ha någonting med något att göra.

    • Har du några som helst belägg för ditt påstående?

     • Jag svarar själv. Påståendet om att TV3 lurat Birro är korrekt. I alla fall enligt GP. Vilken idiot Birro bär sig åt som, skriva en rasistisk krönika för att man blir lurad av TV3.